Dömlebacken

Backen är 350m lång och har en fallhöjd på ca 65m. Den är utrustad med en mycket barnvänlig knapplift, snökanoner, kiosk, grillplatser, värmestugor och snowboardland med bigjump plus några andra hinder. Backen drivs med ideella krafter från medlemmarna i DAK. Detta är ett mycket tidskrävande arbete och är koncentrerat till vinterhalvåret.

Om backen

”Den lilla backen med det stora hjärtat”

  • Nybörjar området: För de som tycker att utmaningen där är stor nog, barn, ungdom eller vuxen. Snowboard, telemark eller alpint. 
  • Familjebacken: Mjuk och trevlig backe för de som känner sig trygg i nybörjarområdet och vill utmanas lite mer. Med en ganska snäll lutning i början av nerfarten övergår den i ett lite brantare parti där man kan välja ”lite utmaning” eller ”större utmaning” beroende på vilken sida du väljer att åka nedför. Backen avslutas naturligt då den övergår till plan mark, precis i lagom tid för att svänga in i liftfållan igen.
  • Parken: Här kan du utmana dig själv i stora eller små hopp, bara du själv och fantasin (eller din våghalsighet) sätter gränser. Kan du redan en 360 mutegrab är det kanske dags att hitta på nya tricks eller varför inte utmana dig själv på en 1080?
  • Big Jump: Här sätts verkligen modet på prov- är du stark nog i dig själv för att anta utmaningen? Låt luftfärden bli så lång du själv önskar men se till att landa säkert på skidorna efteråt!
  • Värmestuga & kiosk: Efter några timmars åkande är det alltid skönt att värma sig med en stärkande kopp varm choklad, te eller kaffe. Här kan du välja bland vårt utbud av bland annat varm korv med bröd, panpizza eller godis. Allt finns till överkomliga priser för att du ska känna dig nöjd och kunna unna dig något!
  • Skiduthyrning: Har du ingen utrustning eller kanske växt ur dem och inte vill köpa nya kan du till ett förmånligt pris hyra utrustning hos oss. Vi har en blandad kompott av skidor och pjäxor i olika storlekar, så förhoppningsvis är det något som passar just dig. Har även några enstaka snowboards att hyra ut.
  • Värmande brasa: Utanför värmestugan, nedanför backen, har vi alltid igång brasan där du kan värma dig eller korven.
  • Längdspår: Längst hela nejden ringlar sig fina preparerade längdspår att njuta av. Vare sig du vill träna inför Vasaloppet eller bara njuta av stillheten som ges, kan du ta tillfället i akt när kanske resten av sällskapet roar sig i backen. Längdspåren dras upp när förhållandena för det finns. Spåret dras upp på golfbanan när det är nog med snö. Vi kan därför inte garantera att det alltid finns spår.