Skidskola/Snowboardskola

Skidskola 2022/2023
Tider 09.00-13.00 varje dag.

Skidskola 1v. 3 21-22 januari
Skidskola 2v. 6 11-12 februari

Snowboardskola 2022/2023
Tider 09.00-13.00 varje dag.

Snowboardskola 1v. 2 14-15 januari
Snowboardskola 2v. 4 28-29 januari (INSTÄLLD, flyttad till v. 7)
Snowboardskola 3v. 7 18-19 februari

Grupper:

  • Nybörjare
  • Nybörjare/fortsättning
  • Fortsättning

(Vuxen/Fortsättning över 18 år hänvisar vi till privatlektioner. För privatlektioner mejla Jill Johansson på: privatlektioner@dejealpinaklubb.se)

Kontakt: Helena Samuelsson 0705-66 05 08 (efter kl 18.00 då hon jobbar dagtid). Anmälan måste göras direkt till Helena och inte via sms eller andra meddelanden.

Pris & betalning
Medlemsavgift 200 kr + 800 kr = 1 000 kr
Inbetalning görs i samband med anmälan via vår webbshop. Man betalar in medlemsavgiften 200 kr + skid/snowboardsavgift 800 kr, totalt 1 000 kr.
Blir ditt barn sjukt (glöm ej att sjukanmäla till ansvarig) eller om vi behöver ställa in av någon orsak t ex väder eller snöbrist så försöker vi i först och främst hitta ett nytt datum som passar. Annars betalar vi självklart tillbaka skid/snowboardavgiften.

Information
Kom i god tid innan så ni är klara i tid. Vi börjar punktligt kl. 09.00 för att utnyttja dagen till fullo. Under dagen brinner brasor som man kan värma sig vid, grilla korv eller pinnbröd. Vi tar givetvis en paus för välbehövlig energipåfyllning och vill man inte ta med sig egen mat säljer vi lättare förtäring i kiosken.

Skidskolan är öppen för alla födda -19 och tidigare.

Snowboardskolan är öppen för alla födda -14 och tidigare. Skola 3 vecka 7 är nu öppen endast för mindre barn, ålder 6-13år!!

För att du som elev ska få ut så mycket som möjligt av skidskolan kan det vara bra att du besöker backen några gånger innan skidskolan och på så sett bekanta dig med utrustningen och miljön. Då kommer du som elev att få ut mycket mer av skidskolan. Detta gäller alla givetvis även nybörjargruppen. Har skidorna legat ett tag kanske de behöver en uppfräschning med valla och slipning av kanter eller uppdateras på längd. Som med de flesta saker blir det så mycket roligare och enklare med rätt förutsättningar.

Tänk bara på att (framför allt de små – men gäller också de stora) inte ska åka med för långa skidor. Balansen blir delvis bättre men förmågan att svänga försämras. Och det är ju det vi vill bli bra på! En lagom längd är när skidan når till nästippen. Har du funderingar kring din utrustning; vikt, längd, ålder, kanter, vallning med mera, fråga oss gärna!

Har du aldrig åkt lift innan kan det vara en god idé att prova innan skidskolan startar. Med liftens hjälp slipper vi gå upp i backen, vilket trötta ben oftast uppskattar. Skidskolan är tänkt att vara en njutbar upplevelse, ett lekfullt lärande. Så prestationskraven lämnar vi hädan, vi ska ha kul och med det kommer lärandet!